ЗСУ
19.08.2024 09:19

Операція ЗСУ в Курській області триває майже два тижні. Зафіксовано нові просування на території РФ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, геолокаційні кадри від 17 серпня показують, що російські війська завдають удару по українській бронетехніці в північній Мартинівці (на північний схід від Суджі). Це свідчить про те, що ЗСУ нещодавно просунулися до цього населеного пункту.

Один з російських воєнкорів 18 серпня заявив, що українські сили захопили Троїцьке (на південь від Коренево і приблизно за два кілометри від міжнародного кордону) і просунулися до Семенівки (на північ Суджі та приблизно за 24 км від міжнародного кордону).

Просування ЗСУ у Курській області

Міноборони Росії та російські воєнкори заявили, що ЗСУ провели атаки:

  • на околицях Коренево;
  • на південний захід від Коренево біля Комарівки;
  • на схід від Коренево біля Ольгівки;
  • на північний схід від Коренево біля Олексіївського, Сафонівки, Кромських Биків, Каучука та Шептухівки;
  • на північ від Суджі в районі Черкаського Порічного та Руського Порічного;
  • на південний схід від Суджі в районі Озерки, Гірі та Борки.

Крім того, згідно з геолокаційними кадрами від 17 та 18 липня, ЗСУ продовжують діяти по всій максимально заявленій межі українського наступу в Курській області.

Нагадаємо, що за останні кілька днів ЗСУ знищили два мости в Курській області - біля населених пунктів Глушково і Зване.

Це зі свого боку, може допомогти українським силам закріпиться на ще більшій території Росії, а також порушити логістику росіян і ускладнити контратаки РФ.

Як повідомлялося, пожежа на нафтобазі в Пролетарську Ростовської області, атакованій українськими дронами, триває. Залучено три пожежні потяги, введено режим підвищеної готовності, але загрози поширення вогню на житлові будинки немає.