Українцям роз'яснили, у яких випадках можна не сплачувати штраф від ТЦК

Згідно з вимогами законодавства, військовозобов'язаним, які не оновили свої дані, загрожує штраф від 17 до 25 тисяч гривень.

Однак юрист Аліна Охтень у своєму Інстаграмі зауважила, що є законні способи уникнути цих санкцій.

Правозахисниця зазначила, що ключовим є те, що співробітникам ТЦК необхідно довести, що не можуть отримати інформацію про особу з інших державних реєстрів. Вони повинні надати докази того, що були надіслані запити до всіх відповідних органів державної влади, які ведуть реєстри.

Юрист зазначила, що процедура, яка тривала з 18 травня по 16 липня 2024 року, спрямована була на оновлення контактної інформації, а не на оновлення всіх облікових даних. Під час цієї процедури не питали про дані, такі як сімейний стан, освіта, місце роботи, стан здоров'я та інші, які включаються в повний військовий облік.

Важливо, що якщо співробітники ТЦК не збагнули необхідних заходів для пошуку інформації в інших реєстрах, то це може бути підставою для оскарження штрафу в суді. За словами юриста, у 98% випадків такі штрафи анулюються судом.

Нагадаємо, зараз Росія втрачає на місяць біля 40 тисячі солдат-окупантів. Не виключено, що в Кремлі підуть на оголошення нової хвилі мобілізації.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости