Z-блогери в паніці: останній міст через річку Сейм у Курській області зруйновано ЗСУ

Українські війська продовжують наступальні дії по всьому виступу в Курській області. Імовірно, ЗСУ вдалося зруйнувати третій та останній міст через річку Сейм у н. п. Кариж , що може суттєво ускладнити ворогові логістичні операції.

На думку російської сторони, Україна, мовляв, у такий спосіб хоче повністю відрізати російські війська від шляхів постачання в Глушківському районі. Після чого ворог на півдні цього району буде змушений користуватися переправами і понтонними мостами. Крім того, сили противника, які залишилися там, можуть опинитися в полоні.

Як пишуть журналісти "Агенства", якщо цей маневр стане успішним для ЗСУ, то зона бойових дій у Курській області розшириться у 1,5 раза і Україна зможе взяти під контроль ще до 700 квадратних кілометрів території.

За 13 днів українського наступу зона бойових дій охопила майже чотири райони Курської області: Коренівський, Суджанський, Білівський і Глушківський. Бойові зіткнення також відбуваються на кордоні Льговського та Великосолдатського районів. Загалом, Росія втратила контроль над приблизно 1200 квадратними кілометрами території, і ця зона поступово збільшується.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ РФ відреагувало на статтю американського видання Washington Post про те, що військова операція України в Курській області нібито зірвала таємні переговори між країнами. Кажуть, що таких перемовин не було, і нагадують про вимоги, які висунув глава Росії Володимир Путін для припинення вогню.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости