У Києві затримали адвоката, який допомагав військовозобов’язаним отримати «білі квитки»

У Києві затримали адвоката, який за 45 тис доларів США допомагав військовозобов’язаним отримати «білі квитки», повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, у столиці під прикриттям адвокатського бюро діяв «центр» ухилення від мобілізації.

"Засновник юридичної компанії, адвокат Ради адвокатів Київської області, за гроші пропонував вирішити питання з ТЦК, військово-лікарськими комісіями, Державною міграційною службою та прикордонниками щодо оформлення документів, які дають можливість зняти особу з військового обліку як непридатну до військової служби у воєнний час. Це давало підстави чоловікам для подальшого безперешкодного виїзду з України. Вартість таких послуг становила від 5000 до 50 000 доларів США. За ці кошти придатним до військової служби чоловікам робили «білі квитки».", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали адвоката після одержання 45 000 доларів США від одного з клієнтів.

Під час обшуку вилучено ще понад 130 особових справ клієнтів, які звернулись до цього адвоката для оформлення їм «білих квитків» в обхід законодавства, що буде окремо досліджуватися в ході подальшого досудового розслідування.

Наразі встановлюються всі особи, причетні до незаконної діяльності.

В.о. керівника Київської міської прокуратури повідомила про підозру адвокату у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 К України).

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Раніше повідомлялося, що українські підлітки з 16 років потраплять до реєстру військовозобов'язаних.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости