Удар по залізничному об'єкту на Сумщині: поранено помічника машиніста

У Сумській області зафіксовано влучання в об’єкт залізничної інфраструктури. Внаслідок атаки постраждала одна людина. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Внаслідок удару у Сумській області по об'єкту УЗ пошкоджено контактну мережу та будівлі.

Також поранено помічника машиніста, якого госпіталізували. Його життю загрози немає.

В Укрзалізниці повідомили, що всі рейси, які тимчасово зупинились у зв'язку зі знеструмленнями після масштабної ворожої атаки, вже підхоплені резервними тепловозами та продовжують рух.

"Деякі вокзали, які також були знеструмлені через відключення у міських мережах, вже переведені на резервні генератори та використовуються як пункти незламності для містян, де можна підзарядити гаджети та перечекати в укриттях до відбою тривоги. Приміські електропоїзди у деяких регіонах їдуть із затримками, а ситуація із City Express у Києві та Дніпрі незмінна - рух за графіком. Відхилення від графіку зібрані на порталі https://uz-vezemo.uz.gov.ua", - йдеться у повідомленні.

В Укрзалізниці звертають увагу, що перебої з електроенергією та звʼязком можуть відображатись на актуальності інформації на порталі.

"Робимо все, щоб мінімізувати наслідки", - зазначили у пресслужбі.

На території Сумщини вводяться графіки погодинних відключень в обсязі двох черг (зараз знеструмлені 2 та 5 черги). Водночас Укренерго скасувало дію ГАВ і СГАВ у Сумській області.

Нагадаємо, сьогодні, 26 серпня, російські війська здійснили масовані удари по території Україні. Атаки почалися ще від учора, близько з 23:30. Вибухи лунали у Вінниці та області, Кропивницькому (Кіровоградська область), Харкові, Одесі, Кривому Розі, Запоріжжі, Дніпрі, Хмельницькому, Чернігівській області та Тернопільській та Києві, а також у Львові, Луцьку, на Прикарпатті. Є загиблі.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що ця російська атака по Україні була найбільшою.

Через масований ракетний удар по енергетиці ввели аварійні відключення світла. Зараз в областях починають діяти графіки відключень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости