У Києві невідомі спробували проникнути на військовий об'єкт

У столиці на збірному пункті Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки невідомі особи спробували незаконно проникнути на територію об'єкту Міністерства оборони України, що знаходиться під охороною. Про це повідомили у міському ТЦК та СП.

Як зазначається, інцидент трапився вранці у п’ятницю, 6 вересня. За даним фактом призначено службове розслідування.

Крім того, повідомили у ТЦК та СП, ті ж особи намагалися перешкоджати виїзду військової автомобільної техніки з території збірного пункту.

«Діючи в межах своїх службових обов’язків та намагаючись уникнути серйозних наслідків, військовослужбовці Київського МТЦК та СП, застосовуючи фізичний вплив в межах службових повноважень, зупинили невідомих осіб і не дали їм протизаконно потрапити на військовий об'єкт, що знаходиться під охороною», - йдеться у повідомленні.

Громадянам нагадують, що під час дії правового режиму воєнного стану перешкоджання діям підрозділів Збройних Сил України може каратися відповідно до Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, у мережі з’явилася інформація про те, що нібито співробітник ТЦК в Одесі "накинувся" на жінку. У соцмережах зазначали, що жінка принесла їжу хворому чоловікові, якого забрали до ТЦК. Однак у військкоматі цю інформацію спростовують.

Зазначимо, омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що більшість скарг на порушення прав громадян з боку представників ТЦК не знайшли підтвердження. Він підкреслив, що суспільство має усвідомлювати не лише свої права, але й обов’язки.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости