ТЦК
15.08.2024 15:51

Омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що більшість скарг на порушення прав громадян з боку представників ТЦК не знайшли підтвердження. Він підкреслив, що суспільство має усвідомлювати не лише свої права, але й обов’язки.

"Щодо випадків порушення прав ТЦК та СП, є відповідні механізми, як ми реагуємо. Коли ми встановлюємо, що в їх діях немає порушення прав громадян України, ми роз’яснюємо громадянам, що там не було порушень", - зазначив Лубінець у коментарі Укрінформ.

Він розповів, що традиційно більшу кількість звернень уповноважений отримує по напрямку поліції. Згідно з процедурою, Омбудсмен ініціює провадження, надсилає всі отримані звернення, отримує відповіді та визначає, чи мали місце порушення прав.

"Якщо ми встановили, що порушень прав немає, то особисто роз’яснюємо заявнику, що держава діяла виключно в законний спосіб і ваші права не були порушені", - додав Лубінець.

Раніше повідомлялося, що чоловік по дорозі до ТЦК намагався порізати собі вени.

Крім того, на Закарпатті чоловік порізав собі руки під час візиту до ТЦК.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.