В Росії знову почнуть лікувати психічні розлади електрошоком – ЗМІ

Понад чверть учасників війни в Україні, які звертаються по психологічну допомогу в Росії, мають психічні розлади. ЗМІ пишуть, що лікувати психічні розлади особистості в країні планують за допомогою електрошоку. Ймовірно, ця методика буде застосовуватись у випадках, коли медикаментозне лікування не дає результатів.

Так, з 1 січня 2025 року в Росії набудуть чинності зміни в рекомендаціях щодо лікування дорослих пацієнтів із діагнозом «специфічні розлади особистості», які включають електросудомну терапію (ЕСТ) до переліку «рекомендованих методів» лікування. Ініціативу схвалило Міністерство охорони здоров’я РФ, про що повідомляють російські ЗМІ.

Серед розладів особистості, на які поширюватиметься таке лікування, – параноїдний, шизоїдний, дисоціальний, емоційно нестабільний, істеричний та тривожний розлади.

Як зазначають місцеві ЗМІ, у Росії зріс попит на препарати для лікування психічних розладів. За останній місяць продажі антидепресантів збільшились на 43%, а нейролептиків – на 35% порівняно з аналогічним періодом 2021 року.

Раніше повідомлялося, що у Росії пожежі стали дедалі частішими, зокрема через атаки дронів. У зв'язку з браком пожежників, до боротьби з вогнем тепер залучають священників, які пройшли спеціальне навчання.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости