священник
27.08.2024 12:49

В Росії пожежі стали дедалі частішими, зокрема через атаки дронів. У зв'язку з браком пожежників, до боротьби з вогнем тепер залучають священників, які пройшли спеціальне навчання.

Прикладом такого підходу є місто Шахти в Ростовській області, де священнослужителям вручили посвідчення добровільних пожежних. Священники та помічники настоятелів храмів, успішно завершили навчання, повідомляє МНС Ростовської області.

пожежникіпожежникі

Навчання включало теоретичні заняття та практичні тренування, які проводили співробітники МНС Росії та добровольці. Нова добровільна команда буде підтримувати професійних пожежників у гасінні та профілактиці пожеж.

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський підписав закон про заборону Російської православної церкви (РПЦ) та пов'язаних з нею організацій в Україні.

Зазначимо, Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій підтримала заборону УПЦ МП в Україні, а Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт про заборону російської церкви в Україні.

Раніше повідомлялося, що в УПЦ вже не моляться за патріарха Кирила та запевняють, що не хочуть навіть згадувати про московський патріархат. УПЦ багато робить для українських захисників, зокрема регулярно відправляє на фронт якусь допомогу. УПЦ моляться за перемогу та незалежність України та згадують у молитвах митрополита Онуфрія.

До 24 лютого 2022 року в УПЦ була традиція, яка залишалася з радянських часів – у молитвах священники згадували російського патріарха Кирила. Але після повномасштабного вторгнення РФ у всій УПЦ це більше не відбувається.

Також ми писали, що РПЦ навчає священників виправдовувати війну в Україні в інтернеті.