Російськи терористи атакували енергетичні об'єкти у семи областях України: яка ситуація зі світлом

За минулу добу, 8 вересня, російські війська здійснили атаки на енергетичну інфраструктуру в семи регіонах України, включаючи Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Сумську, Харківську, Херсонську та Чернігівську області. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Внаслідок обстрілів у Дніпропетровській та Харківській областях знеструмлено підстанції та споживачів. Частину електропостачання вже вдалося відновити.

У Донецькій області під час атаки знеструмлено кілька підстанцій, а також шахту, в якій на момент обстрілу перебувало 74 працівники. Усі вони успішно евакуйовані на поверхню.

У Чернігівській області через пошкодження повітряних ліній залишилися без електроенергії 3,1 тисячі абонентів у трьох населених пунктах.
Роботи з відновлення електропостачання тривають.

«Завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. До того ж російські війська не припиняють щоденних обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

Енергетики закликають українців і надалі економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години – з 17:00 до 22:00.

Нагадаємо, залежно від різних сценаріїв, взимку світла в Україні може не бути від 12 до 20 годин.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости