Немає світла
09.09.2024 13:54

За минулу добу, 8 вересня, російські війська здійснили атаки на енергетичну інфраструктуру в семи регіонах України, включаючи Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Сумську, Харківську, Херсонську та Чернігівську області. Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики України.

Внаслідок обстрілів у Дніпропетровській та Харківській областях знеструмлено підстанції та споживачів. Частину електропостачання вже вдалося відновити.

У Донецькій області під час атаки знеструмлено кілька підстанцій, а також шахту, в якій на момент обстрілу перебувало 74 працівники. Усі вони успішно евакуйовані на поверхню.

У Чернігівській області через пошкодження повітряних ліній залишилися без електроенергії 3,1 тисячі абонентів у трьох населених пунктах.
Роботи з відновлення електропостачання тривають.

«Завдяки зусиллям енергетиків ситуація в енергосистемі залишається стабільною, проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, зокрема однією з найбільших атак на енергетику 26 серпня, і далі ускладнюють роботу енергосистеми. До того ж російські війська не припиняють щоденних обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури», – йдеться у повідомленні.

Енергетики закликають українців і надалі економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години – з 17:00 до 22:00.

Нагадаємо, залежно від різних сценаріїв, взимку світла в Україні може не бути від 12 до 20 годин.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.