Повітряні сили України відбили масовану атаку росіян

У ніч на 11 вересня Повітряні сили України успішно відбили масштабну повітряну атаку російських терористів. За даними радіотехнічних військ, було зафіксовано та супроводжено 34 засоби повітряного нападу. Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ.

Ворог завдав удару балістичною ракетою "Іскандер-М" з Краснодарського краю РФ, двома зенітними ракетами С-300 з окупованої Донеччини, шістьма протирадіолокаційними ракетами Х-31П із Чорного моря та 25 ударними дронами "Шахед", запущеними з Курська, Єйська (РФ) та Криму.

Для відбиття нападу було залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

У результаті бою було збито 20 ударних дронів, а ще п'ять безпілотників втрачено на території України, проте повідомлень про постраждалих і руйнування не надходило.

Протиповітряна оборона діяла у Київській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській та Полтавській областях.

Зазначимо, на початку вересня росіяни отримали 200 оперативно-тактичних балістичних ракет Fath-360 від Ірану. Їх могли доставити морським шляхом в один із російських портів на Каспійському морі. Ці ракети мають покращені характеристики, ніж північнокорейські KN-23. Нагадаємо, генерал-лейтенант, військовий експерт Ігор Романенко припустив, де росіяни можуть використати Fath-360.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости