Армія РФ отримала іранські ракети
09.09.2024 10:38

На початку вересня росіяни отримали 200 оперативно-тактичних балістичних ракет Fath-360 від Ірану. Їх могли доставити морським шляхом в один із російських портів на Каспійському морі. Ці ракети мають покращені характеристики, ніж північнокорейські KN-23.

Генерал-лейтенант, військовий експерт Ігор Романенко у розмові з 24 Каналом припустив, де росіяни можуть використати Fath-360.

Генерал-лейтенант пояснив, що ракети Fath-360 мають дальність понад 120 кілометрів. З огляду на дальність, окупанти можуть застосувати їх на Сході, де вони наступають, і на Курщині, де треба зупинити просування Сил оборони України.

Росіяни фактично завершили формування системи оборони в Курській області. За різними оцінками, приблизно 50 тисячне військо зупиняє наступ українських оборонців, тому небезпека є.

«Треба підсилювати роботу з нашими союзниками щодо наступного санкційного тиску на Іран. А взагалі треба не просто вивчати, а реалізовувати шляхи у боротьбі з цими ракетами», - наголосив Ігор Романенко.

Є кілька варіантів, як протидіяти Fath-360. Насамперед завдавати ударів безпосередньо по складах, де вони розміщені, аеродромах і носіях, при чому не лише балістики, а й керованих авіабомб та ракет. Також знищувати цілі у повітрі, однак тут маємо певні негаразди через недостатню кількість батарей Patriot та SAMP/T.

Fath-360 є по суті зменшеною копією далекобійних ракет Fateh-110, що власне й диктує обставину, що ці дві ракети візуально між собою схожі.

Нагадаємо, за добу на фронті російські загарбники втратили 1150 одиниць особового складу вбитими та пораненими. Також окупанти втратили танки та обладнання.