В Україні зростає загроза психічних розладів, попереджає ВООЗ

За даними ВООЗ, в Україні близько 10 мільйонів людей знаходяться під загрозою розвитку психічних розладів.

Через наближення третьої річниці війни та складнощі, пов'язані з зимовим періодом, існує ймовірність зростання випадків проблем із психічним здоров’ям. Про це повідомив доктор Ганс Клюге, директор Європейського регіонального бюро ВООЗ, передає ukrinform.ua.

«Майже 10 мільйонів людей в Україні ризикують зіткнутися з психічними розладами різного ступеня важкості. Цей виклик лише посилюється із наближенням третьої річниці війни, а очікування зими може загострити ситуацію», — зазначив Клюге під час пресконференції.

Зважаючи на постійний стрес, ризик розвитку психічних захворювань значно підвищується.

Психічні розлади — це стани, що впливають на мислення, емоції та поведінку людини. Вони можуть бути як легкими, такими як тривожність, так і серйозними, наприклад, депресія або шизофренія. Причинами можуть бути генетична схильність, стрес, травми чи інші фактори. Основними симптомами є зміни настрою, труднощі зі сном, страх, тривога або проблеми з виконанням повсякденних завдань.

Для збереження психічного здоров’я слід дотримуватися певних заходів:

Представник ВООЗ також зауважив, що, попри російські атаки на інфраструктуру, 93% медичних закладів України продовжують працювати. Водночас у Херсонській, Харківській і Миколаївській областях доступ до медичних послуг залишається обмеженим. Він підкреслив важливість забезпечення достатньої кількості медичних працівників у прифронтових регіонах.

Нагадаємо, українцям розказали, як подолати панічні атаки.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости