Повінь у Центральній Європі змушує УЗ змінити розклад руху

Внаслідок повеней у Європі відбулися зміни в розкладі поїздів: деякі рейси скасовані, а інші змінили напрямок руху, повідомляє Укрзалізниця.

Потяг за маршрутом Відень – Київ – Відень сьогодні курсуватиме як Будапешт – Київ – Будапешт. Маршрут Чоп – Відень з угорськими вагонами Інтерсіті також скорочений до Будапешта.

Рейси Прага – Перемишль – Прага відправлятимуться за розкладом з початкових станцій, проте через затоплену ділянку між Граніце-на-Мораві та Рибніком курсуватимуть автобуси.

Поїзд Прага – Чоп рухатиметься в об'їзд і прибуде до Чопа із запізненням на 2 години, після чого курсуватиме за графіком.

Всі інші поїзди, що сполучають Україну з Варшавою, Хелмом, Перемишлем, Кошице, Будапештом та Захоні, курсуватимуть без змін.

Ми писали, що Східну Європу атакує циклон "Борис". Через проливні дощі в Польщі, Румунії, Чехії, Угорщині та Словаччині існує загроза виходу рік з берегів, а в Австрії сходять снігові лавини.

Про ситуацію в Східній Європі та активний циклон попереджали синоптики. Уряди країн вживають безпрецедентні заходи для порятунку людей.

У Чехії через повені оголошено найвищий рівень загрози. Очікується, що стихія буде посилюватися. У Румунії повінь знищила тисячі будинків і забрала життя щонайменше 4 осіб. Постраждали 8 районів. Близько 5000 будинків пошкоджені, 25 000 залишилися без електрики. Рятувальники працюють над усуненням наслідків.

У Словаччині та Угорщині очікується підвищення рівня Дуная. Пік повені може досягти 8 метрів уже на наступному тижні.

В Австрії зафіксовані снігопади і сходи лавин. Після рекордної спеки в серпні, зараз у деяких регіонах країни випадає до 20 сантиметрів опадів на день. Зокрема, в Тиролі зійшла лавина, коли в горах перебували туристи.

Раніше повідомлялося, що росіяни завдали прицільного удару по об'єктах "Укрзалізниці".

Нагадаємо, кліматолог відповіла, чи можлива рання зима в Україні.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости