Матір полеглого захисника обікрали на мільйон: шахрай скористався її горем

На Кіровоградщині викрито чоловіка, який ошукав матір загиблого військовослужбовця на 1 млн грн, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, мати військовослужбовця Збройних Сил України, який захищав Марʼїнку та загинув у грудні 2022 року, почала отримувати виплати, повʼязані з втратою свого сина.

Затриманий, користуючись уразливим станом жінки, переконав її, що саме він прискорив державні виплати, а також у необхідності надання частини коштів для допомоги армії. У такий спосіб він заволодів грошовими коштами потерпілої у сумі понад 1 млн грн.

"Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України під час отримання чергової частини коштів – 300 тис грн. Їх знайшли у нього в автомобілі. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні зросла кількість справ про шахрайство.

Раніше повідомлялося, що курсантка з Дніпра зареєструвалася на сайті знайомств під чоловічим ім'ям та виманила в іншої дівчини 800 000 грн.

Також ми писали, що мешканка міста Первомайська на Миколаївщині отримала 4,5 року позбавлення волі за те, що присвоїла пів мільйона благодійних внесків для ЗСУ.

Зазначимо, тепер і цивільні дружини загиблих військових зможуть отримати грошову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости