ISW: Кремль не зацікавлений у сумлінних мирних переговорах з Україною

РФ не зацікавлена у добросовісних мирних переговорах з Україною. Це підтверджується заявами офіційного представника міністерства закордонних справ Росії Марії Захарової, яка заявила, що Москва не братиме участі у другому мирному саміті в Україні 2024 року чи будь-яких "таких самітах".

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики підкреслили, що Марія Захарова повторила шаблонні російські інформаційні операції, спрямовані на дискредитацію України та української Формули миру, яка ґрунтується на принципах міжнародного права, як несправедливий "ультиматум".

Захарова заявила, що Росія готова обговорювати "серйозні" мирні пропозиції, які враховують пропозицію президента Росії Володимира Путіна від 14 червня. 14 червня Путін виклав безкомпромісні вимоги української капітуляції як попередні умови для будь-яких "мирних" переговорів, включаючи визнання Україною контролю Росії над усією Луганською, Донецькою, Запорізькою та Херсонською областями, включаючи райони цих областей, які нині не окуповані російськими військами.

ISW продовжує вважати, що Кремль не зацікавлений у сумлінних мирних переговорах з Україною і що Кремль використовуватиме концепцію "мирних планів" і "переговорів" тільки для того, щоб спонукати Захід чинити тиск на Україну з метою домогтися запобіжних поступок у питаннях суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 22 вересня президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до Сполучених Штатів Америки. Там гарант представить план перемоги України та проведе низку важливих зустрічей зі світовими лідерами.

Своєю чергою президент Франції Еммануель Макрон вважає, що після війни доведеться "переосмислити відносини з Росією". Також потрібно знайти новий підхід до організації європейського порядку.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ РФ відреагувало на статтю американського видання Washington Post про те, що військова операція України в Курській області нібито зірвала таємні переговори між країнами. Кажуть, що таких перемовин не було, і нагадують про вимоги, які висунув глава Росії Володимир Путін для припинення вогню.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости