Українцям нагадали, що не можна робити завтра

За новим церковним календарем, 2 жовтня в Україні відзначають день святого священномученика Кипріяна та святої священомучениці Юстини та святого преподобного Андрія, передає Главред.

Відомо, що Кипріян народився у сім'ї язичників та отримав хорошу освіту і став визнаним ритором. Однак, його філософські переконання змінилися після хрещення, коли він прийняв християнство близько 246 року.

Також відомо, що після цього Кипріян швидко став єпископом Карфагена. Він активно займався питаннями церкви, проводив богослужіння і проповідував, вносячи значний внесок у розвиток християнської громади. У період правління імператора Діоклетіана Кипріян зазнав переслідувань. Він довгий час переховувася, але не покидав свою паству через листи. 258 року Кипріяна схопили і засудили до страти.

Що не можна робити 2 жовтня

В народі вважають, що не потрібно пускати до власного будинку чужих людей.
Також цього дня краще уникати ухвалення важливих рішень.
У цей день не варто піддаватися негативу, адже це вплине на ваш стан здоров'я.

День Ангела 2 жовтня

2 жовтня свої іменини відзначають власники таких імен як Андрій, Борис, Василь, Георгій, Давид, Дмитро, Іван, Костянтин, Михайло, Петро, Степан, Федір, Олександра, Ганна, Юстина.

Раніше повідомлялося, що Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій підтримала заборону УПЦ МП в Україні. Також ми писали, що Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт про заборону російської церкви в Україні.

Раніше повідомлялося, що в УПЦ вже не моляться за патріарха Кирила та запевняють, що не хочуть навіть згадувати про московський патріархат. УПЦ багато робить для українських захисників, зокрема регулярно відправляє на фронт якусь допомогу. УПЦ моляться за перемогу та незалежність України та згадують у молитвах митрополита Онуфрія.

До 24 лютого 2022 року в УПЦ була традиція, яка залишалася з радянських часів – у молитвах священники згадували російського патріарха Кирила. Але після повномасштабного вторгнення РФ у всій УПЦ це більше не відбувається. В УПЦ не переходили на новий календар та святкують дати так, як і раніше.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости