На Землі може розпочатися нова епідемія з летальністю 90%

Незабаром на Землі може розпочатися нова епідемія з летальністю 90%. Спалах лихоманки Марбург зафіксували в африканській Руанді, і тепер вона становить загрозу для всього світу. Вакцини наразі не існує. Серед симптомів: лихоманка, біль у горлі, висип, діарея, нудота, блювання, кров з носа, а в тяжких випадках — кровотеча з очей.

Вірус вже забрав життя дев'яти людей, повідомляє Bloomberg.

Міністерство охорони здоров'я Руанди підтвердило 9 смертей, а також ізоляцію 18 пацієнтів. Більшість загиблих – медпрацівники відділення інтенсивної терапії в Кігалі. Щоб запобігти подальшому поширенню вірусу, влада обмежила кількість учасників поховань до 50 осіб.

За даними Bloomberg, вірус викликає тяжку геморагічну лихоманку і є смертельним для 88% інфікованих. Симптоми включають слабкість, лихоманку, головний біль, блювання та діарею. На пізніх стадіях можливі кровотечі з носа, ясен і очей, а також кров у блювоті, сечі та калі, що свідчить про внутрішню кровотечу.

Перше виявлення вірусу було зафіксоване майже 60 років тому в лабораторіях Марбурга та Франкфурта в Німеччині, а також у Белграді, Сербія. Останні спалахи були зареєстровані в Уганді, Гані та Танзанії.

Раніше повідомлялося, що в Україні зростає загроза психічних розладів.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости