"Мобілізаційний вік в Україні має бути з 20 років", - нардеп Костенко

Секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко висловив думку, що мобілізаційний вік в Україні слід встановити з 20 років. Він зазначив, що з цього питання тривають обговорення, передає sud.ua.

«У нас не вистачає людей, у нас не вистачає людей саме таких молодих. Мені різне кажуть, що ми отримаємо втрачене покоління, бо вони підуть на війну. Якщо вони вже не хочуть йти на війну, то вони вже втрачене покоління. Ми виховали тих, хто не хоче захищати свою Батьківщину», – сказав він в ефірі ток-шоу.

Костенко повідомив, що американських конгресменів дивує відсутність призову в Україні для чоловіків до 25 років. Він також зауважив, що у світі мобілізація з 18 або 20 років є звичною практикою.

«У нас можна депутатам балотуватись і приймати складні управлінські рішення та закони з 21 року, а воювати — з 25. Я не знаю, хто це придумав», — провів аналогію Костенко.

Нагадаємо, до кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей.

Раніше повідомлялося, що в Україні припинили мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком з 18 до 25 років.

Зазначимо, вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, — з усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости