ЗСУ
16:30

В Україні припинили мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком з 18 до 25 років, повідомив у своєму Telegram народний депутат Олексій Гончаренко.

"Зупинився призов з 18 до 25 років обмежено придатних. Призов можливий ЛИШЕ за письмовою згодою", - написав Гончаренко.

Вихідні дані директиви 116/2/1/21409 від 19.09.2024. Там в пункті 1 вказано про не призов чоловіків з 18 до 25 років. Ця директива через Оперативні Командування вже прийшла до обласних та районних ТЦК.

Також за совами Гончаренка, чоловіки віком 50-60 років можуть бути мобілізованими лише за окремим мобілізаційним розпорядженням. Пізніше Гончаренко уточнив, що окреме мобілізаційне розпорядження означає, що щодо конкретного чоловіка видане таке розпорядження Генеральним штабом.

Нагадаємо, вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, — з усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.

Тим часом у мережі продовжують з'являтися відео, де працівники ТЦК з бійками затримують військовозобов'язаних на вулицях, при чому в офіційних коментарях, як правило, пишуть що ніяких порушень з боку військових не було виявлено.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.