У реабілітаційному закладі діти на Львівщині скаржаться на нестачу їжі

На Львівщині у реабілітаційному закладі діти скаржаться на нестачу їжі. Про це заявив омбудсмен Дмитро Лубінець.

"Діти продовжують скаржитись на якість харчування, те, що їм не вистачає їжі. Також один із вихованців закладу зазначив, що він підпрацьовує у сфері ритуальних послуг, а саме копає могили, підготовлює тіла померлих до поховання, відспівує їх, що в такому віці може спричинити важкі психологічні наслідки та свідчить про ознаки експлуатації дитячої праці", - написав він у Телеграм.

Як стало відомо раніше, на Львівщині у реабілітаційному закладі знущалися над дітьми. Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що впродовж року діти та інші особи в їх інтересах зверталися із заявами до Національної поліції, місцевої служби у справах дітей та департаменту освіти, «проте не отримали жодного реагування».

Вказується, що діти в розмові були обережними у висловлюваннях, що говорить про те, що працівники закладу, ймовірно, провели попередню роботу з ними, роз’яснивши, що можна говорити, а що ні.

Водночас під час тривалого спілкування окремі діти все ж розповідали, що зазнавали психологічного тиску, насильства, погроз, інші повідомляли, що були свідками вчинення насильства над іншими вихованцями закладу.

Також зʼясувалося, що більш ніж половина дітей не мали б перебувати в закладі. Наразі в таких дітей є педагогічна занедбаність, а це можливий наслідок надання неякісної освіти або влаштування дітей до закладу відповідно до застарілих висновків інклюзивно-ресурсних центрів.

Цим дітям рекомендовано влаштування до сімейних форм виховання або забезпечення інклюзивним навчанням чи навчанням у закладі середньої освіти.

Також ми писали, що чоловік ґвалтував трьох дітей своєї співмешканки.

Крім того, на Полтавщині підлітки вчинили сексуальне насильство над неповнолітнім хлопцем.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости