Контракт із ЗСУ: які переваги матимуть військові 2024 року

Обов'язковій мобілізації підлягають чоловіки віком від 25 до 60 років, які не мають відстрочки, бронювання та визнані придатними за станом здоров'я. Водночас громадяни можуть добровільно підписати із ЗСУ контракт.

Які переваги мають військові-контрактники 2024 року, розповів начальник відділу рекрутингу та комплектування Закарпатського ОТЦК та СП Сергій Шахлевіч.

Перша головна перевага — ті особи, які збираються підписати контракт, можуть самостійно обрати спеціальність та військову частину. Щобільше, фах можна буде змінити, якщо під час підготовки у навчальному центрі людина знайде себе в іншій військовій справі.

Також контрактники мають можливість служити в тилових частинах або частинах спеціального транспорту.

"Військова служба за мобілізацією, де є державний розподіл, такого запропонувати не може", — зауважив Шахлевіч.

Друга, не менш важлива перевага — при підписанні першого контракту держава виплачує особі одноразову грошову допомогу. Така виплата 2024 року становить від 24 224 до 30 280 грн залежно від звання.

За словами Сергія Шахлевіча, військовослужбовці за контрактом також отримують соціальні гарантії:

"Контрактники не тільки обирають стабільне грошове забезпечення, а йзабезпечення всім необхідним. Людина там знаходить побратимів, посестер", — підкреслив представник ТЦК.

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Водночас є два випадки, коли цю категорію можуть призвати на службу.

Раніше повідомлялося, що у ТЦК українцям нагадали особливості перевірки військово-облікових документів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости