Погода в Україні 17 жовтня: температурні гойдалки та нічні заморозки

Завтра, 17 жовтня, погода в Україні буде характеризуватися значними температурними коливаннями — від -4 °C вночі до +16 °C вдень. Жителям більшої частини країни вже слід готуватися до нічних заморозків. Про це повідомила народна синоптикиня Наталка Діденко у Telegram.

Антициклон Werner приносить холод

Синоптикиня Наталка Діденко повідомила, що антициклон Werner дозволить холодному повітрю арктичного походження безперешкодно проникати в Україну. У більшості областей країни вночі очікуються заморозки в межах 0...-4 °C.

Денна температура: від +8 °C до +16 °C

Вдень 17 жовтня в Україні передбачається температура +8...+11 °C, на півдні та заході — +11...+14 °C, а на Закарпатті та в Криму температура може піднятися до +16 °C.

Опади лише на сході країни

Невеликі дощі можливі лише в східних областях України, на решті території очікується суха погода.

Погода в Києві: нічні заморозки та малоймовірні опади

У Києві температура повітря вночі впаде до +2...+5 °C, а на околицях столиці можливі заморозки. Вдень температура підніметься до +9 °C, опади малоймовірні, що дозволить насолодитися сухою та прохолодною погодою.

Нагадаємо, у п'ятницю, 18 жовтня, синоптики прогнозують, що дощів не буде по всій Україні, місцями невеликі опади можливі на сході України. Вночі також очікуються морози на півночі та заході країни. Денна температура по всій Україні має залишитися на тому самому рівні, що й днем раніше.

Попередження

У ДСНС України попереджають:"Дістаємо пуховички та шарфики, бо вже від завтра та протягом наступних трьох днів майже по всій Україні очікуються сильні заморозки 0-5° (ІІ рівень небезпеки, помаранчевий).

Значно похолодає у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській й Дніпропетровській. А також у північних і західних областях. У Києві та області на заморозки слід чекати вже з 17 жовтня. Слідкуйте за погодою, особливо у гірській місцевості! Рятувальники Івано-Франківщини попереджають, що у зимові гори варто вирушати лише за сприятливих умов".

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, чи можлива в Україні рання зима.

Фото Олександри Буділки

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости