заморозки
13:38

Синоптики прогнозують значне зниження температури повітря вночі в деяких регіонах України. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Завтра, 16 жовтня, на всій території України буде хмарно з проясненнями. Синоптики прогнозують дощі та невелике зниження температури порівняно з попереднім днем. Середня температура вдень буде на рівні 9-11 градусів тепла, а вночі — від 6 до 8 градусів зі знаком плюс.

У четвер, 17 жовтня, очікується сонячна погода з невеликою хмарністю майже на всій території України. Небо більше буде вкрите хмарами у східних областях. На сході та півдні місцями очікуються невеликі дощі, але на більшій частині країни їхню появу не прогнозують. Щодо температури, то в північних і західних областях України вночі очікуються заморозки. Температура знизиться до двох-трьох градусів морозу. В інших регіонах температура вночі становитиме від 4 до 8 градусів тепла. Що стосується денної температури, то в середньому вона становитиме 9-11 градусів зі знаком плюс по всій країні.

У п'ятницю, 18 жовтня, синоптики прогнозують, що дощів не буде по всій Україні, місцями невеликі опади можливі на сході України. Вночі також очікуються морози на півночі та заході країни. Денна температура по всій Україні має залишитися на тому самому рівні, що й днем раніше.

Попередження

У ДСНС України попереджають:" Дістаємо пуховички та шарфики, бо вже від завтра та протягом наступних трьох днів майже по всій Україні очікуються сильні заморозки 0-5° (ІІ рівень небезпеки, помаранчевий).

Значно похолодає у Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській й Дніпропетровській. А також у північних і західних областях. У Києві та області на заморозки слід чекати вже з 17 жовтня. Слідкуйте за погодою, особливо у гірській місцевості! Рятувальники Івано-Франківщини попереджають, що у зимові гори варто вирушати лише за сприятливих умов".

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, чи можлива в Україні рання зима.