У «Дії» стартував рекрутинг до Армії дронів без ТЦК та ВЛК

У застосунку «Дія» запровадили рекрутинг до Армії дронів, що дозволяє обійти традиційні військові комісії (ТЦК) і військово-лікарські комісії (ВЛК). Подати заявку можна всього в кілька кліків, після чого відбудеться співбесіда та підписання контракту, про що повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Вибір підрозділу та підготовка

Після подання заяви людина потрапить тільки до обраного підрозділу, а на базову військову підготовку охочі прийдуть з уже підписаним контрактом. Придатність до служби підтверджується самостійно на етапі подання заявки, що виключає необхідність проходження ВЛК.

Ефективність нового підходу

Міністр зазначив, що для підрозділів, які будують власний рекрутинг, ця послуга є відмінною можливістю швидко залучити нових бійців без ТЦК і ВЛК.

Зручний формат рекрутингу

Федоров порівняв процес рекрутингу у «Дії» з пошуком роботи на сайтах з вакансіями. Користувачі можуть обирати бажану бригаду або підрозділ за фільтрами, надсилаючи одну чи кілька заяв. Після цього рекрутер запрошує кандидата на співбесіду, за результатами якої укладається контракт.

Мета рекрутингу в Армії дронів

«Мотивовані бійці повинні стати основою війська. У межах Армії дронів ми сформували та укомплектували сотні ударних рот, навчили десятки тисяч операторів, які працюють за новою доктриною та щотижня уражають сотні одиниць ворожої техніки. Щоб кваліфікованих операторів ставало ще більше, Міноборони вже почали сертифікувати приватні школи операторів БпЛА, а рекрутинг у Дії — логічний наступний крок для тих, хто визначився, ким хоче бути в цій війні», — підсумував Федоров.

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Водночас є два випадки, коли цю категорію можуть призвати на службу.

Крім того, ми писали, що Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний допустив мобілізацію жінок в Україні, щоб врятувати Європу від війни.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости