Мобілізація
17.10.2024 16:20

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час виступу в Chatham House, за повідомленням 24 каналу, заявив, що мобілізація жінок в Україні є небажаною, однак може стати необхідною у випадку крайньої потреби.

За його словами, в разі необхідності мобілізація жінок може стати реальністю, але він переконаний, що цього потрібно уникати.

«Якщо буде необхідно призвати жінок, щоб врятувати Європу від війни, то, мабуть, ми це зробимо. Але, на мою особисту думку, потрібно не допустити війни в Європі, як це було в 1939 році, іншими шляхами, не шляхом призову українських жінок», – підкреслив він.

Також Залужний зазначив, що до Ірану, КНДР і Китаю можуть приєднатися інші країни, через що Україна отримає більше ворогів. Водночас він підтримав дії Президента Володимира Зеленського, який пропонує міжнародним партнерам план перемоги, оскільки Україні потрібна сила для відсічі агресору.

Нагадаємо, журналіст Віталій Портников в ефірі каналу "Еспресо" сказав, що в Україні можуть знизити мобілізаційний вік і почати залучати до служби жінок, якщо війна з Росією затягнеться на кілька років.

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Водночас є два випадки, коли цю категорію можуть призвати на службу.