Північна Корея мобілізує війська для підтримки Росії в Україні: 12 тисяч солдатів вирушають на фронт. ВІДЕО

Північна Корея відправить 12 тисяч солдатів в Україну. Про такі дані спецслужб Південної Кореї приводить Телеграм-канал BILD.

Підтримка Росії у війні

За інформацією південнокорейських спецслужб, Північна Корея вирішила відправити значну кількість військових для підтримки Росії у війні проти України.

Деталі мобілізації

Як повідомляє державне інформаційне агентство Yonhap з посиланням на Національну розвідку Південної Кореї (NIS), до складу відправлених військ увійдуть 12 тисяч солдатів, у тому числі спецназ.

Мобілізація військ вже розпочалася.

В мережі з'явилося відео тренувань, ймовірно, північнокорейських військових у Росії.

Ця інформація викликає занепокоєння на міжнародній арені, оскільки вказує на можливе посилення військової підтримки Росії з боку Північної Кореї в умовах триваючої війни.

Нагадаємо, Кремль, ймовірно, використовує нещодавню угоду про всеосяжне стратегічне партнерство між Росією і Північною Кореєю, укладену в червні 2024 року, для того, щоб якомога довше уникати мобілізації в РФ. Про це пише у своєму новому звіті американський Інститут вивчення війни.

Зазначимо, директор волонтерського фонду "Повернись живим", ветеран АТО Тарас Чмут вважає, що Північна Корея може стати серйозним гравцем у війні в Україні. За словами військового експерта, КНДР може допомогти країні-агресору РФ у великому мобілізаційному ресурсі. Водночас він не виключив, що військова допомога Північної Кореї може призвести до прориву ворога на одній із ділянок фронту.

Також ми писали, що Північна Корея готувала відправити військові будівельні та інженерні сили для участі у "відновлювальних роботах" на теренах тимчасово окупованих районів Донецькій області.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости