Росія продовжує атакувати ДСНС: 5 рятувальників поранено під час обстрілу на Сумщині

У ніч на 19 жовтня російська авіація завдала чергового удару по підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у місті Шостка, що на Сумщині. Внаслідок атаки частково зруйновано будівлю пожежно-рятувальної частини, поранено 5 рятувальників, яких госпіталізували до лікарні, повідомляє ДСНС України.

Атака на рятувальників

На момент обстрілу особовий склад підрозділу перебував в укритті, що допомогло уникнути серйозніших жертв. Проте, окрім поранених, було пошкоджено кілька будівель та 6 одиниць техніки ДСНС.

Цілеспрямовані атаки на рятувальників

Це не перший випадок, коли російські окупанти завдають ударів по підрозділах ДСНС. Рятувальники, які щодня ризикують життям, надаючи допомогу цивільному населенню, неодноразово ставали мішенню для ворога.

Цілеспрямовані атаки на рятувальників стають небезпечною тенденцією, яка свідчить про продовження агресії проти України не лише на полі бою, але й проти тих, хто займається порятунком людей.

Атаки на пожежні частини і рятувальні служби дозволяють загарбникам ускладнити або повністю блокувати роботу служб, відповідальних за гасіння пожеж і порятунок людей, що може призвести до збільшення людських жертв та матеріальних втрат.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости