На тлі даних СБУ про відмивання коштів «Привату» через єврейські громади, в общині Боголюбова кидають слухавки від журналістів

За даними Служби безпеки України, кошти "ПриватБанку" у сумі майже 5,9 млрд грн. олігархи партнери Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський відмивали через рахунки кількох ТОВ, ФК "Дніпро" і «Об'єднаної єврейської общини України».

У різних єврейських общинах України по-різному відреагували на вказану версія слідства, в той час, як община - фігурант провадження всіляко уникала спілкування з журналістами.

Так, у Всеукраїнському об'єднанні "Об'єднана єврейська община України", президентом якої значиться Михайло Ткач, спочатку взяли слухавку, та коли зачули, що їх турбують медіа, то образу кинули слухавку. Так повторювалося кілька разів, після чого за публічними номерами громади більше ніхто не відповідав протягом двох днів.

У культурно-діловий центр у Дніпрі "Менора", на офіційному сайті якого вказано, що президентом їх Єврейської громади є Геннадій Боголюбов, теж кілька днів поспіль уникали спілкування. Спочатку не брали слухавку, потім мовчали та клали слухавку, без жодного коментаря з приводу обвинувачення СБУ.
Хоча до цього, у Хмельницькій "Менорі", журналіста відповіли, що з питань відмивання коштів "ПриватБанку" варто телефонувати саме до "Менори" Дніпра.

Загалом спроби сконструювати хоч з якоюсь із єврейських громад в Україні виявилися успішними лише один раз. Так, у Київській єврейській месіанській громаді пояснили, що їх громада не належить до тих євреїв, які фінансували Боголюбов та Коломойський у будь-який спосіб.

"Єврейська спільнота України не одна. Наша громада, на жаль, не в найкращих стосунках з ортодоксальною єврейською громадою, яка співпрацює з Коломойським та Боголюбовим. А тому, якби і сильно хотіли, то ми б не могли отримати від них ні копійки - навіть навпаки", - зазначили в Київській єврейській месіанській громаді.

З того часу, як стало відомо про те, що через «Об'єднану єврейську общину України», за даними СБУ, в Україні відмивалися мільярди гривень, жоден представник цієї організації так і не спростував дані спецслужби. Мовчання з цього приводу й досі зберігає також головний рабин України Моше Асман.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости