Масштабні обстріли Донеччини: понад 3 тисячі ударів за добу, евакуація триває. ФОТО

За останню добу на Донеччині зафіксовано 3 027 обстрілів з боку російських військ, повідомляє Національна поліція України.

Під удар потрапили 13 населених пунктів, серед яких Дружківка, Краматорськ, Мирноград, Покровськ, Слов'янськ, Торецьк та інші. Поліцейські повідомляють про серйозні руйнування як у житловому секторі, так і на лінії фронту. Всього пошкоджено 64 цивільні об'єкти, зокрема 35 житлових будинків.

Атака на Олександро-Калинове

Уночі на Олександро-Калинове російські війська скинули авіабомбу «ФАБ-250» з модулем УМПК, що призвело до загибелі двох мирних жителів, ще двоє людей отримали поранення. Руйнування охопили 10 приватних будинків, три автомобілі та газопровід.

Обстріли в Різниківці та Мирнограді

У Різниківці внаслідок артилерійського обстрілу загинула одна людина, було пошкоджено приватний будинок. Мирноград постраждав від авіаційного удару бомбою «ФАБ-250» — травмовано щонайменше трьох мешканців, зруйновано 7 багатоквартирних будинків та цивільне авто.

Поранені та руйнування у Плещіївці та Слов'янську

У Плещіївці ворог обстріляв село з артилерії, поранивши одну людину. Зруйновано приватну оселю та лінію електропередач. У Слов'янську росіяни завдали удару чотирма бомбами «УМПБ Д30-СН», внаслідок чого пошкоджено три приватні будинки, заклад освіти та дві адміністративні будівлі.

Атаки на Краматорськ, Дружківку та Лиман

Краматорськ зазнав трьох обстрілів, внаслідок чого постраждало підприємство. У Дружківці було пошкоджено два приватних будинки, в Олексієво-Дружківці – два багатоквартирних будинки, один приватний будинок, заклад освіти та цивільне авто. О 4:10 ранку росія завдала удару по Лиману, внаслідок якого одна цивільна особа отримала поранення, пошкоджено два багатоквартирних будинки.

Трагедія в Янтарному

За уточненими даними, в ніч на 22 жовтня село Янтарне також зазнало обстрілу. Внаслідок цього загинули дві цивільні особи, зокрема дитина 2013 року народження, ще одна людина отримала поранення.

Евакуація населення

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). За останню добу вдалося евакуювати ще 140 людей, серед яких 22 дитини. З початку обов’язкової евакуації регіон залишили 309 749 осіб, з них 36 183 – діти, а 8 458 – люди з інвалідністю.

Зазначимо, що у ніч на 23 жовтня Російська Федерація (РФ) запустила проти України 82 безпілотних літальних апарати (БпЛА) з напрямків російських Приморсько-Ахтарська та Курська, а також керовану авіаційну ракету Х-31П із акваторії Чорного моря. Росіяни атакували Одеську область.

Нагадаємо, Росія атакувала Черкаську область дронами, завдавши ударів по трьох районах регіону. Зокрема, у Черкасах пошкоджено будівлю автовокзалу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости