Тендер на мільйони: викрито корупційну схему з програмним забезпеченням

Одна з філій державної установи провела тендер на закупівлю програмного забезпечення для організації вантажних перевезень. Проте після підписання актів виконаних робіт, програмне забезпечення не функціонувало, що призвело до викриття корупційної схеми, повідомляє Національна поліція України.

Як відбувалася оборудка

За даними кіберполіції, керівник підрядної фірми, залучений до злочину, оголосив підконтрольний йому бізнес переможцем тендеру. Після цього було укладено договір на розробку програмного забезпечення, складено і підписано акти виконаних послуг. Отримані кошти розподілили між учасниками злочинної схеми.

Докази та обшуки

Слідчі Нацполіції зібрали достатньо доказів причетності до злочину двох заступників керівника філії держпідприємства та підрядника. Для цього провели дев'ять обшуків у Києві та Київській області за місцями їх роботи та проживання.

Підозри та загрози

Усім трьом фігурантам оголошено про підозру в розтраті чужого майна та складанні неправдивих документів. Їм загрожує до 12 років ув’язнення, позбавлення права обіймати посади, а також конфіскація майна.

Розслідування триває

Досудове розслідування триває, слідчі встановлюють інших причетних до злочину. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Раніше повідомлялося, що на Хмельниччині керівниця МСЕК викинула з вікна пів мільйона доларів.

Крім того, ми писали, що НАЗК виявило у ексомбудсменки ознаки незаконного збагачення та недостовірного декларування на понад 42 млн грн. Національна поліція відкрила кримінальні провадження.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости