Чи зменшать допомогу переселенцям: відповідь Зеленського

Україна залишатиметься вірною своїй зобов'язаності надавати допомогу тимчасово переміщеним особам та переселенцям, які залишили країну у зв'язку з російським повномасштабним вторгненням. Зараз знаходиться на розгляді можливість розширення пільг для цієї категорії осіб. Про це заявив на прес-конференції президент Володимир Зеленський в Києві 19 грудня.

"Що стосується допомоги переселенцям - зменшення допомоги не буде. Що стосується збільшення - не можу поки підтвердити через виклики, пов'язані зі збільшенням оборонного бюджету. Не можу сказати зараз... точно все підраховано буде до кінця року. В новий рік ми матимемо повне розуміння", - сказав Володимир Зеленський.

"Що стосується наших людей за кордоном. Вони різні, авжеж вони всі громадяни і ми маємо захищати всіх громадян. Я думаю, більшість приїде, коли буде потужніша ППО", - сказав президент.

Нагадаємо, у Зеленського запитали, коли, на його думку закінчиться війна. Він відповів, що ніхто не знає, коли це станеться: "Вибачте, що я повертаюся до думок про трьоденний тріумф однієї хворої людини... Війна, перемога залежать від багатьох напрямків, але здебільшого від нас із вами. Якщо ми не втратимо стійкість, ми закінчимо війну раніше".

Президент України Володимир Зеленський також висловив намір скоротити склад уряду країни і відзначив фінансові труднощі, пов'язані з його утриманням.

Також глава держави чітко зазначив, що мобілізацію жінок він не підпише.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости