Зеленський
19.12.2023 18:15

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 19 грудня, проводить велику прес-конференцію, на якій зустрічається з представниками ЗМІ та обговорює підсумки минулого року.

Зеленський

З міркувань безпеки місця та часу прес-конференції не було у відкритому доступі. Напередодні Офіс президента попередив, що представники ЗМІ отримають точну інформацію за умови підтвердження акредитації.

Більше 200 представників ЗМІ були запрошені на прес-конференцію. Очікується, що взаємодія з журналістами триватиме приблизно 2 години.

У Зеленського запитали, коли, на його думку закінчиться війна. Він відповів, що ніхто не знає, коли це станеться: "Вибачте, що я повертаюся до думок про трьоденний тріумф однієї хворої людини... Війна, перемога залежать від багатьох напрямків, але здебільшого від нас із вами. Якщо ми не втратимо стійкість, ми закінчимо війну раніше".

Він зазначив, що нестача амуніції і неконтрольоване небо мали вплив на операцію 2023 року. Але це не говорить, що Україна не знаходить вихід або вже не знайшла.

Володимир Зеленський впевнений, що США нас не зрадять і все буде виконано повністю.

"Щодо ЄС і 50 млрд, я впевнений, що ми всього досягли і це питання часу, перші 1,5 млрд будуть найближчим часом. У нас є механізми, знайдуться інші інструменти, щоби Україна отримала ці 50 млрд. Жодного результату Росія не досягла за 2023 рік. Росія не вийшла на адмінкордони Донбасу, жодної перемоги Росія не досягла", - сказав він.

Зеленський відкидає можливість переходу держави до програшу у війні з Росією, зокрема на тлі зниження обсягів допомоги від партнерів та союзників.

Раніше повідомлялося, що в Генштабі ЗСУ дали інформацію про найбільш активні точки на фронті.