Зеленський
19.12.2023 19:53

Сьогодні, 19 грудня, на прес-конференції президенту України Володимиру Зеленському задали питання стосовно посилення мобілізації.

Так, журналісти запитали, чи підпише президент закон, якби там була норма про мобілізацію жінок або молодших за 27 років чоловіків.

Глава держави чітко зазначив, що мобілізацію жінок він не підпише.

"Щодо мобілізаційного віку 25 років, якщо всі аргументи щодо потреби цього буде викладено, то з цим погоджусь, - підкреслив він.

Раніше повідомлялося, що 16 грудня депутат Верховної Ради Мар'яна Безугла повідомила про підготовку законопроекту, який передбачає мобілізацію жінок. При цьому згідно з законопроектом, залучення жінок до служби на бойових посадах буде здійснюватися добровільно.

Також у законопроекті міститься пропозиція знизити мінімальний віковий поріг для призиву по мобілізації з 27 до 25 років.

Нагадаємо, у Зеленського запитали, коли, на його думку закінчиться війна. Він відповів, що ніхто не знає, коли це станеться: "Вибачте, що я повертаюся до думок про трьоденний тріумф однієї хворої людини... Війна, перемога залежать від багатьох напрямків, але здебільшого від нас із вами. Якщо ми не втратимо стійкість, ми закінчимо війну раніше".