Посли Європейського союзу схвалили новий пакет санкцій проти Росії

Посли Європейського союзу схвалили новий 13-й пакет санкцій проти Росії. Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітала в Twitter цю угоду.

"Ми повинні продовжувати послаблювати військову машину Путіна. Ввівши загалом 2000 списків, ми продовжуємо чинити сильний тиск на Кремль. Ми також продовжуємо скорочувати доступ Росії до безпілотників", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, новий пакет має бути опублікований якраз перед 24 лютого.

За даними джерел Reuters у ЄС, новий пакет охоплює близько 200 юридичних і фізичних осіб, але не містить нових секторальних заходів.

Раніше повідомлялося, що Рада Європейського союзу прийняла рішення про продовження санкцій проти російської федерації до 31 липня 2024 року.

Санкції діють. У Росії ламаються літаки, причому прямо в польоті. У відповідь на введення авіаційних санкцій США та ЄС, які відрізали Росію від постачання запчастин та технічного обслуговування літаків, Росавіація роздала авіакомпаніям сертифікати розробників авіатехніки. Це дозволило перевізникам самостійно ремонтувати лайнери та розбирати частину літаків на запчастини для обслуговування інших. Проте поломки літаків почастішали. Ми писали, що літаки російської великої приватної авіакомпанії S7 Airlines зазнали помпажу двигунів, що виникло внаслідок несвоєчасного обслуговування, обумовленого впливом санкцій.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости