Літак
27.01.2024 18:35

Сьогодні вранці, 27 січня, два літаки російської великої приватної авіакомпанії S7 Airlines зазнали помпажу двигунів, що виникло внаслідок несвоєчасного обслуговування, обумовленого впливом санкцій. Про це повідомляє росіяйський телеграм-канал «Авиаторщина».

Так, літак S7 Airlines, на борту якого перебувало 160 пасажирів, планував вильотіти з Улан-Уде до москви. Однак літак Boeing 737-800 (RA-73665) під час розбігу перед злітом, за кілька секунд до підняття в повітря, зупинився. Пілоти повідомили про помпаж лівого та правого двигунів.

Це вже другий випадок помпажу двигунів на цьому конкретному літаку, оскільки 8 грудня минулого року борт також повернувся в аеропорт Новосибірська внаслідок помпажу обох двигунів незабаром після вильоту.

Того ж ранку ще один літак S7 Airlines, який мав вилетіти до Анталії, також стикнувся із помпажем першого двигуна, що спричинило авіакомпанії проблеми на аеродромі Домодєдово.

Раніше повідомлялося, що українські військові збили над Азовським морем російський літак А-50 та підбили повітряний командний пункт Іл-22М11.