Магнітна буря
17.04.2024 16:15

Землю накрила чергова дуже потужна магнітна буря, повідомив ресурс Meteoagent.

Магнітна буря розпочалась 16 квітня, а її пік припав на 17 квітня. Сьогодні її К-індекс досягне позначки 6 - високої сили, а 18 квітня її показник буде 5.

Під впливом цієї бурі можливі такі симптоми, як нудота, мігрені, апатія, а також загострення хронічних хвороб.

Нагадаємо, що магнітні бурі – це збурення геомагнітного поля нашої планети. Вони викликані потоками заряджених частинок, викинутих Сонцем. У дні магнітних бурь медики рекомендують налагодити режим сну та більше відпочивати.

Що потрібно робити в період магнітної бурі

Уникайте стресів і перенапружень: магнітні бурі можуть посилювати симптоми у метеозалежних людей, як-от головний біль, дратівливість, сонливість і апатія. Тому важливо уникати стресів та уникати ситуацій, які можуть викликати нервове напруження.

Дотримуйтесь режиму відпочинку та сну: приділяйте достатньо часу для відпочинку та сну. Це допоможе зміцнити імунітет і знизити ймовірність виникнення негативних реакцій на магнітні бурі.

Підтримуйте здоровий спосіб життя: харчуйтеся правильно, вправляйтеся регулярно й уникайте шкідливих звичок. Здоровий спосіб життя може допомогти зміцнити ваш організм і знизити вплив метеочутливості;

Зверніть увагу на харчування: у період магнітних бур рекомендується вживання їжі, багатої на вітаміни й мінерали, особливо на ті, які сприяють підтримці нервової системи, такі як вітаміни групи B, а також рясне пиття води.

Раніше повідомлялося, що лікарі пояснили, чому дієти не завжди працюють.

Нагадаємо, що українці можуть отримати деякі ліки в рамках програми "Доступні ліки", яка надає можливість отримати препарати безкоштовно або за деякою доплатою.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.