До 3 мільйонів снарядів могла відправити КНДР до РФ з вересня-2023

Північна Корея продовжує постачати зброю до Росії. З вересня 2023 року КНДР могла відправити в РФ близько 3 мільйонів снарядів 152-мм калібру або ж 500 тисяч снарядів 122-мм калібру. Це приблизно 6700 контейнерів.

Про це повідомляє видання Yonhap.

Журналісти посилаються на міністра оборони Південної Кореї Шин Вон Сіка.

Зазначається, що Національна розвідувальна служба Південної Кореї (NIS) постійно стежить за КНДР. А конкретно - за можливістю незаконного постачання частин північнокорейської зброї до Росії.

Журналісти зазначають, що Пхеньян відправляє Росії озброєння, яке було виготовлено ще в 70-х роках. Наскільки якісна вона - невідомо, адже минули десятиріччя.

Розвідувальна служба, серед іншого, спирається на фотографії, оприлюднені українською стороною, на яких було видно корейські літери на частинах ракет. За словами експертів, це були, ймовірно, 122-мм снаряди, які використовуються в РСЗВ окупантів. А ще в січні 2023 року США оприлюднили розсекречені фотографії вагонів, які йшли до РФ з КНДР та, скоріше за все, містили в собі озброєння.

Є інформація, що за озброєння Москва розплачується з Пхеньяном поставками ресурсів. Зокрема, нафти. Вважається, що РФ почала постачати нафту до КНДР не пізніше березня 2024 року. В обмін на це кремлівський режим отримує від північнокорейського зброю. Все це робиться за повного ігнорування відповідних санкцій ООН, які забороняють таке постачання до Північної Кореї.

"Ці поставки нафти є прямим нападом на санкційний режим, який зараз опинився на межі краху", - заявив колишній співголова групи ООН з моніторингу санкцій щодо Північної Кореї Х'ю Гріфітс.

Раніше в НАТО заявляли, що росіяни хочуть отримувати від КНДР ще більше ракет та інших видів озброєння. З аналогічним запитом Москва звернулася також до Ірану.

Нагадаємо, глава британського Міністерства закордонних справ Девід Кемерон звернувся до союзників НАТО. Він вважає, що пора встановити нову частку витрат на оборонну сферу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости