"Балакучим" по телефону водіям нагадали про штрафи

В Україні заборонено користуватися телефоном, перебуваючи за кермом. А любителям користуватися гаджетом під час управління транспортом загрожує штраф. Як зазначають у Патрульній поліції Києва, використання засобів зв’язку дозволяється за допомогою спеціальної гарнітури або мультимедійної системи автомобіля, що дає змогу не відволікатися від керування транспортним засобом.

Відповідно до пункту 2.9 (д) ПДР України, водієві забороняється під час руху транспортного засобу користуватися засобами зв'язку, тримаючи їх у руці.

Як можуть покарати водія

Українським законодавством передбачено адміністративну відповідальність за розмови по телефону за кермом. Відповідно до статті 112 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за це загрожує:

В останньому випадку інспектор складає протокол, який передається до суду. Разом з цим у порушника вилучаються водійські права до рішення суду. Посвідчення зберігається у відділку поліції, на цей час видається тимчасовий талон на право керування транспортним засобом.

Як відповідати на дзвінки за кермом

Розмова по телефону за кермом не бажана в жодному вигляді, адже навіть використання гарнітури може нести ризик втрати концентрації. Проте правила дорожнього руху допускають використання будь-яких технологій hands free (без використання рук).

До них відносяться:

Використовувати мобільний телефон рекомендується у невідкладних випадках: для екстрених дзвінків та допомоги іншим в аварійних або екстремальних ситуаціях. Якщо потрібно відповісти на дзвінок за кермом, слід зупинитися в безпечному місці.

Раніше повідомлялося, що українськім водіям радять, щоб не платити штраф, не вимикати фари.

Нагадаємо, що у Львові затримали батька, який посадив за кермо автомобіля 9-річну доньку.

Також ми писали, як можна переоформити авто.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости