Путін поклав око на острів Ґотланд в Балтійському морі

Головнокомандувач Збройних Сил Швеції Мікаель Бюден вважає, що російський диктатор Володимир Путін поклав око на острів Ґотланд в Балтійському морі. Про це він заявив у інтерв'ю «RND».

Мікаель Бюден вважає, що це потрібно кремлівському диктатору для контролю над Балтійським морем, адже «той, хто контролює Готланд, контролює Балтійське море».

«Так, я впевнений, що Путін дивиться на Ґотланд обома очима. Мета Путіна – отримати контроль над Балтійським морем. Ймовірно, він також поклав око на Аландські острови. Росіяни уважно стежать за тим, що відбувається на входах і виходах до Балтійського моря», – розповів Бюден.

Він зазначив, що якщо Путін вторгнеться на Ґотланд, він може загрожувати країнам НАТО з моря.

Через РФ Швеція була вимушена озброїти острів.

«Війна в Україні змінила політичну ситуацію в Європі і нам довелося масово озброювати Ґотланд», – підкреслив він.

Як пише The Moscow Times, Фінляндія та Великобританія обговорюють можливості обмежити рух танкерів російського тіньового флоту у Балтійському морі. Ці судна не тільки перевозять нафту в обхід західних вимог, а й становлять екологічну загрозу, оскільки більшість складових флот танкерів вже старі і все гірше дотримуються заходів безпеки.

Раніше повідомлялося, що Росія запустила у космос апарат, який може атакувати супутники на навколоземній орбіті.

Росія розпочала навчання щодо застосування ядерної зброї.

Нагадаємо, зараз диктатор РФ Володимир Путін кинув усі кошти на створення ядерної зброї, якої ні в кого немає. Він пригрозив ядеркою та "знищенням цивілізації".

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости