"Віз дітей до школи": в Києві працівники ТЦК зупинили відомого шоумена

Український ведучий Анатолій Анатоліч розповів у Інстаграм, що 22 травня його зупинили співробітники ТЦК в Києві, коли він віз своїх дітей до школи. Шоумена зупинили і запитали про військовий квиток, але цього документу у нього не було при собі.

"Віз дітей до школи, зупинили ТЦК на Варшавському шосе. Питали військовий квиток. Пояснив, що ще в процесі отримання", - написав він у соцмережі.

Шоумен зазначив, що ще не встиг оновити облікові дані. Проте вже записався до Оболонського ТЦК на 24 травня.

Раніше повідомлялося, що відомого українського співака Монатіка зупинили співробітники ТЦК.

Зазначимо, що 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Українські чоловіки віком від 18 до 60 років зобов'язані оновити облікові дані у територіальних центрах комплектування. Зокрема, надати актуальні номер телефону, e-mail та адресу проживання. Зробити це треба протягом наступних 60 днів. Дедлайн - до 16 липня включно. Інакше настає адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку - штраф від 17 000 гривень.

Уточнити дані можна як під час особистого візиту до ТЦК чи Центру надання адміністративних послуг, так і через мобільний додаток електронного кабінету Резерв+.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону заявила, що в Україні планують додати функцію електронних направлень на військово-лікарську комісію для військовозобов'язаних у додаток Резерв+. Вона розповіла, як користуватись електронним кабінетом.

Крім того, в Україні запрацювала електронна черга для запису в ТЦК. Наразі програма тестується, тому працює лише в деяких регіонах країни.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости