Монатік
10.05.2024 14:27

У центрі Києва українського співака Монатіка зупинили працівники ТЦК, коли артист йшов вулицею, передає sud.ua.

За словами української зірки, він не отримав повістку, а лише показав свої документи.

«Так, це правда. Представники ТЦК дійсно зупинили мене на Хрещатику, ввічливо спитали чи оновив дані та попросили на перевірку військовий квиток. На військовому обліку стою. Дані поновив. Це вже не перша перевірка, адже я багато їжджу між українськими містами і такі перевірки проходять постійно, як і для всіх громадян України. Після того, як перевірили дані та облік — відпустили», — прокоментував співак.

В Україні зростають черги до ТЦК, але є нюанс - це не є добровольці чи ті, хто отримав повістку, а переважно люди, які мають відстрочку від мобілізації або ж бронювання. Більша частина тих, хто зараз стоїть у чергах - це військовозобов’язані, які мають або підстави для відстрочки, або підстави для бронювання.

Військовозобов’язаним українцям повідомили, як оновити свої дані, не відвідуючи ТЦК. Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко розповіла, як користуватись електронним кабінетом військовозобов'язаного.