"Сприяє війні РФ проти України": СБУ повідомила про підозру соратниці Путіна Валентині Матвієнко

СБУ висунула звинувачення Валентині Матвієнко, союзниці Путіна, яка сприяє російській війні проти України. Служба безпеки України задокументувала нові злочини голови ради федерації федеральних зборів РФ Валентини Матвієнко, повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що фігурантка входить до найближчого кола соратників Путіна та санкціонувала повномасштабне вторгнення РФ. Для цього Матвієнко підписала рішення верхньої палати російського парламенту про введення військ країни-агресора на територію нашої держави. Крім того, посадовиця погодила ратифікацію угод щодо «приєднання» тимчасово окупованих частин Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей до складу РФ.

Наразі встановлено, що Матвієнко координує поширення кремлівського режиму на цих територіях України під виглядом їхньої інтеграції в «законодавче поле» Росії. Також вона продовжує публічно поширювати фейки про Сили оборони нашої держави та ситуацію на фронті.

У ході численних виступів в ефірах російських пропагандистських телеканалів, посадовиця заперечує існування України як суверенної держави і закликає до її повного захоплення.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності фігурантки проти нашої держави.

На підставі нових доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Матвієнко про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
▪️ ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Раніше фігурантка отримала заочну підозру ще за двома статтями Кримінального кодексу України. Серед яких – підбурення до розв’язання та ведення агресивної війни.

Оскільки зловмисниця перебуває на території РФ, тривають комплексні заходи для її притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Раніше повідомлялося, що диктатор Росії Володимир Путін готує фізичний напад на країни Заходу. Крім того, поклав око на острів Ґотланд в Балтійському морі.

Зазначимо, що Росія запустила у космос апарат, який може атакувати супутники на навколоземній орбіті.

Росія розпочала навчання щодо застосування ядерної зброї.

Нагадаємо, зараз диктатор РФ Володимир Путін кинув усі кошти на створення ядерної зброї, якої ні в кого немає. Він пригрозив ядеркою та "знищенням цивілізації".

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости