BILD: Іран вперше поставив РФ новітні авіабомби для обстрілів України

Іран вперше поставив Росії нові авіабомби для ударів по Україні. Це новий рівень такої співпраці.

Про це повідомляє експерт BILD Юліан Рьопке з аналізу відкритих даних.

Напередодні в Курській області розбився важкий іранський безпілотник Qods Mohajer-6. Він ніс на борту нові іранські керовані авіабомби Qaem-5 (Каім-5).

У самому Ірані їх поставили на озброєння лише у 2019 році. Очевидно, дрон повинен був атакувати Сумську область, але з невідомої причини впав.

Раніше ЗС РФ не застосовували високоточні “Каїм-5” в Україні. За словами Рьопке, їх використання свідчить про «новий рівень» військової співпраці Тегерана та Москви.

«Російська служба Бі-бі-сі» пише, що на вигляд боєприпас на фото і відео дійсно дуже схожий на Qaem-5 — авіабомбу малого діаметра, що планує, яка може встановлюватися на іранські безпілотники Mohajer-6 і Hamaseh. Ця бомба має телевізійне наведення та може оснащуватися різними типами боєголовок. Її заявлена ​​дальність польоту становить до 40 км. В Ірані її було прийнято на озброєння у серпні 2019 року.

Нагадаємо, Швеція дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по військових об’єктах на території Росії. Про це заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости