Швеція
27.05.2024 11:59

Швеція дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по військових об’єктах на території Росії.

Про це заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон, передає видання Hallandsposten.

Так, за словами міністра оборони Швеції, Україна піддається неспровокованій і незаконній агресивній війні з боку Росії.

"Згідно з міжнародним правом, Україна має право захищатися військовими діями, спрямованими на територію противника, якщо вони відповідають законам війни. Швеція підтримує міжнародне право та право України на захист", — сказав Йонсон.

Також очільник оборонного відомства Швеції додав, що кордони України повинні визначатись міжнародним правом, а не "самообмеженнями союзників України, які коштують життя українцям".

Він також зауважив, що шведський уряд має відстоювати таку позицію перед іншими західними країнами не лише "за зачиненими дверима", але й публічно.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг закликав союзників НАТО скасувати заборону на використання західної зброї для ураження військових об'єктів у Російській Федерації.

Водночас в уряді Італії відреагували на ініціативу генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга скасувати заборону на використання західної зброї для завдання ударів по військових об’єктах в Росії.

Нагадаємо, упродовж 26 травня тривали позиційні бої на лівобережжі Херсонщини. ЗСУ утримують позиції на островах Мілкий та Фролова, що розташовані в дельті Дніпра.