Окупанти активно штурмують позиції ЗСУ, - Плетенчук

Начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону констатував наявне загострення на лінії бойового зіткнення. Ситуація на фронті загострилася, російські загарбники активно штурмують позиції ЗСУ, повідомляє РБК-Україна.

"На жаль, можемо констатувати наявне загострення на лінії бойового зіткнення. Ворог деякий час акумулював свої певні сили для того, щоб вчергове здійснити таку ескалацію", - сказав Плетенчук.

Він зазначив, що у середу, 29 травня, російська армія здійснила 19 спроб штурмів, 12 з яких було у декількох населених пунктах на Оріхівському напрямку. Найбільше штурмів припало на район Старомайорського. На лівобережжі було 7 спроб штурмів, один з них був навіть на острів Нестрига, ще 6 - на Кринки.

Активізація дій ворога на фронті насамперед пов'язана із підготовкою до саміту миру у Швейцарії.

"Для росіян це традиційний інструмент їхньої геополітики. Перед будь-якими перемовинами, не зважаючи навіть, що їх туди не запрошено, росіяни завжди загострюють максимально ситуацію на фронті для того, щоб посилити свої позиції або показати, наскільки необхідно з ними так само домовлятися", - додав він.

Нагадаємо, у Швейцарії, у Бюргенштоку, поблизу міста Люцерн, з 15 по 16 червня відбудеться дводенний саміт світу.

За словами президента Зеленського, саміт має стати можливістю відновлення та забезпечення справедливого миру для України та усієї Європи.

Зазначимо, президент Росії Володимир Путін сказав канцлерові Німеччини Олафу Шольцу перед повномасштабним вторгненням Росії, що Україна не є незалежною державою і що Росія може в односторонньому порядку та силою змінити її кордони.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости