Володимир Путін
28.05.2024 10:39

Президент Росії Володимир Путін сказав канцлерові Німеччини Олафу Шольцу перед повномасштабним вторгненням Росії, що Україна не є незалежною державою і що Росія може в односторонньому порядку та силою змінити її кордони.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Українські ЗМІ повідомили, що Шольц повідомив на фестивалі "Свобода за демократію" у Берліні, що Путін заявив, що "Україна та Білорусь є частинами Росії", і що дискусія Шольца з Путіним продемонструвала, що Путін вважає, що можна змінити кордони з допомогою сили".

Путін послідовно демонстрував, що він не вважає Україну незалежною державою зі своєю власною історією, ідентичністю та культурою, окремою від Росії, про що свідчить його есе 2021 року "Про історичну єдність росіян та українців", а також що його військові цілі включають повну поразку України та що він має експансивні територіальні амбіції в Україні.

Нагадаємо, за даними Reuters, кремлівський диктатор Володимир Путін готовий зупинити війну в Україні. Він може погодитися на переговори про припинення вогню. При цьому, за його версією, бойові дії мають зупинитися на нинішніх лініях фронту.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що на третьому році повномасштабної війни російський диктатор Володимир Путін не готовий до миру. Його налаштованість на війну все ще дуже велика.

Нагадаємо, Росія розгорнула масштабну інформаційну кампанію до 10-ї річниці початку боїв за Донецький аеропорт, в якій намагається переконати, що бої розпочала Україна.