"Бив кота віником": на Хмельниччині суд покарав чоловіка

На Хмельниччині суд призначив чоловіку штраф за побиття кота віником. Відповідну постанову у справі № 671/1145/24 виніс Волочиський районний суд Хмельницької області. Як пише sud.ua, інцидент трапився ввечері 1 червня 2024 року.

У матеріалах справи зазначено, що чоловік знущався з кота породи «Шотландська», завдав йому побоїв та фізичного болю.

Вказується, що чоловік вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 89 КУпАП жорстоке поводження з тваринами - знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило їх мучення, завдало їм фізичного болю, страждань, але не призвело до тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі.

У суді порушник вину визнав і щиро розкаявся. Розповів, що бив кішку віником, оскільки та на нього кидається. Запевнив, що більше такого не повториться. У подальшому спільно з дружиною планує вирішити питання влаштування тварини.

«Враховуючи характер та ступінь небезпечності вчиненого правопорушення, ступінь вини правопорушника, його особу та майновий стан, суд приходить до висновку про накладення на особу адміністративного стягнення у вигляді штрафу без конфіскації тварини, оскільки перебування тварини у власника не становить загрозу для її життя або здоров’я», – зазначено у постанові.

Окрім штрафу, чоловік заплатить 605,6 грн судового збору.

Раніше повідомлялося, що японські вчені створили вакцину, яка може продовжити життя котів до 30 років.

Нагадаємо, що російські вчені змусили сотні котів еякулювати за допомогою струму.

Крім того, була новина, що вчені з Мічиганського університету створюють інструменти штучного інтелекту для інтерпретації гавкоту собак, виявляючи нюанси, які не помічають люди.

Також ми писали, що у окупованому Маріуполі собачі стаї нападають на людей. Тварини у 2022 році вдосталь наїлись чоловічого м’яса, та зараз прагнуть нових жертв.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости