Собака
20.04.2024 12:41

У окупованому Маріуполі собачі стаї нападають на людей. Тварини у 2022 році вдосталь наїлись чоловічого м’яса, та зараз прагнуть нових жертв.

Як повідомляє радника міського голови м. Маріуполь Петро Андрющенко у Телеграм.

Він зазначає, що 80 відсотків дітей на стаціонарі в хирургії - від укусів собак.

"Насправді, дикі (точніш одичавші) собачі стаї - справжня небезпека в місті. Проблема в першій п’ятірці. Нападають на людей. Чому? Тому, що у 2022 році вдосталь наїлись чоловічого м’яса. Проте ніхто нічого не робить. А діти продовжують наповюбвати хирургію після таких нападів. Якийсь нескінчений сюр", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви опинилися в ситуації, коли нападає зграя собак, ось кілька порад щодо безпеки:

  1. Не панікуйте: Спробуйте залишитися спокійним і не панікувати. Помічники часто можуть допомогти, якщо ви не можете самостійно врятуватися.

  2. Не рухайтесь раптово: Не рухайтесь раптово або не намагайтесь втікти. Це може спровокувати собак, збільшуючи ризик нападу.

  3. Зберіться в одне місце: Спробуйте залишитися в центрі групи, якщо можливо, щоб зменшити вплив собак на вас.

  4. Не губіть віру в себе: Покажіть собі, що ви впевнені в своїх діях. Не дозволяйте собі виглядати слабкою або легкою мішенню.

  5. Уникайте контакту з очима: Уникайте прямого контакту з очима собак. Для собак це може виглядати як виклик до бою.

  6. Говоріть тихо і рівно: Якщо ви говорите з собаками, робіть це тихо і рівно. Не кричіть, це може спровокувати собак ще більше.

  7. Використовуйте щось для захисту: Якщо у вас є щось на руках, що може використовуватися як захист (наприклад, палиця, сумка або навіть одяг), використовуйте це, щоб тримати собак на відстані.

  8. Не намагайтесь грати з собаками: Не намагайтесь грати з агресивними собаками або демонструвати будь-які агресивні дії з вашого боку.

  9. Викличте допомогу: Якщо ви знаходитесь у небезпеці, викличте допомогу. Спробуйте привернути увагу інших людей, які можуть допомогти вам.

  10. Не ставайте спини до собак: Уникайте ставати спини до собак, оскільки це може збільшити вашу вразливість. Спробуйте триматися обличчям до собак, щоб ви були готові до реагування в разі необхідності.

  11. Шукайте високі місця: Якщо у вас є можливість, шукайте високі місця, які собаки не можуть легко досягти. Наприклад, ви можете спробувати залізти на автомобіль, сидіння або на дах будівлі.

  12. Повідомте про інцидент: Повідомте місцеву поліцію або службу безпеки про напад. Це допоможе іншим людям уникнути подібних ситуацій у майбутньому.

Раніше повідомлялося, що у травні в окупованому Маріуполі може розпочатися мобілізація.

Нагадаємо, у дитячих садках Росії малюків навчають "не боятися вмирати за Батьківщину". Також ми писали, що у Росії депутат Держдуми Дмитро Кузнєцов запропонував створити дитячий батальйон "Ахмат". У РФ 240 млн рублів витратили школи на автомати Калашнікова та інший інвентар для кабінетів початкової військової підготовки.

Зазначимо, що для школярів РФ переписали 50 років історії на вимогу диктатора РФ Володимира Путіна.